Achtergronden

Wendy In de Braak

Oefentherapie Cesar, Slaapoefentherapeut en RGM therapeut

De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt.


Voorafgaand aan mijn opleiding tot oefentherapeut heb ik  in 1995 de opleiding klassiek- en jazzdans aan de Fontys dansacademie in Tilburg afgesloten. Na jaren intensief met bewegen en het bewegingsapparaat bezig te zijn geweest raakte ik erg gefascineerd door het verschil van bewegen bij de diverse mensen. Dit was mijn motivatie om de opleiding Cesartherapie te gaan volgen; ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht in 2003. Mijn interesse in het bewegingsapparaat en daarbij mogelijke klachten boeien mij nog steeds. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen.


Momenteel werk ik als oefentherapeut Cesar, RGM therapeut en als docent klassiek en jazzdans en ik volg regelmatig aanvullende opleidingen om mijn kennis op peil te houden en te verdiepen. Mijn kwaliteit is dat ik de tijd neem voor de patiënt. Samen met de patiënt stel ik het behandelplan op dat past bij de patiënt en zijn dagelijkse bezigheden zoals werk en hobby’s. 


Specialismen

 • Ontspanningstechnieken


 • Driedimensionale behandeling van een scoliose (kinderen en volwassenen)
 • Slaapproblemen
 • Rugklachten
 • Klachten van arm, nek, schouder (KANS)
 • Houdingscorrecties
 • Klachten van knie, voet en heup
 • Klachten tijdens de zwangerschap
 • Begeleiding van zwangerschap
 • Klachten van het bekken
 • Klachten als gevolg van burn-out
 • Psychosomatische klachten
 • Klachten als gevolg van reuma, artrose, osteoporose


Beroepsvereninging VvOCM

Op de website van de VvOCM vindt u actuele informatie over oefentherapie tevens vindt u er handige folders en flyers met additionele informatie.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging                                                                              "Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en                                                                               Mensendieck" (VvOCM).

Tarieven en vergoedingen


Eerste afspraak (60 minuten voor intake + onderzoek): € 66,-

30 minuten behandeling:             € 33,-

60 minuten behandeling:             € 66,-


Behandeling na 18 uur:                € 37,-/ € 71,-

Toeslag op behandeling aan huis:  € 19,75

Verslaglegging aan derden:          € 35,-

Verzuim tarief:                            € 25,-


U ontvangt een behandeling op maat die u verdient.

Voor mij is ieder mens uniek. Elke behandeling is op ieder individueel mens afgestemd. Ieder mens leeft, beweegt, doet en denkt anders. Persoonlijke behoefte staan bij mij voorop en daarom lever ik zorg op maat.

In de zorgsector leggen de zorgverzekeraars steeds meer eisen en voorwaarden op. Deze eisen passen niet binnen mijn visie dat ieder mens uniek is en iedere persoon een afgestemde behandeling verdient. Veel zorgverzekeraars bepalen hoeveel behandelingen een patiënt krijgt en leggen ons diverse maatregelen op als we niet volgens hun zienswijze behandelen.

Dit is de reden waarom ik in 2019 heb besloten om grotendeels contractvrij te gaan werken zodat u de behandeling ontvangt die u verdient.


U krijgt een nota van uw behandelingen. Deze nota kunt u bij uw zorgverzekeraar indienen. Afhankelijk van uw zorgverzekering (natura- of restitutie polis en welke aanvullende verzekering u heeft) wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. De nota ontvangt u bij voorkeur via de mail.


Behandelingen zijn alleen op afspraak.

Afspraken die niet 24 uur van te voren worden afgezegd worden bij u in rekening gebracht.


Openingstijden Praktijk


maandag

dinsdag

donderdag

vrijdagochtend (in overleg)


Voor afspraken kunt u terecht op:


    Tel: 06-13492729

    Mail: info@wendyindebraak.nl


Tijdens een behandeling neem ik de telefoon niet aan. Spreek dus altijd wat in of stuur een berichtje. 


Klik hier voor de adresgegevens.

Kwaliteitsregister


Ik ben geregisteerd in het Kwaliteitsregister Paramedici onder het nummer: 19905920894

Copyright  ©  All Rights Reserved

Klachtenloket Paramedici


Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels voor het indienen van een klacht over je zorgverlener gewijzigd. Als je een klacht hebt over de geleverde zorg door je  zorgverlener kan je terecht bij het Klachtenloket Paramedici mits je zorgverlener daarbij is aangesloten.  Je zorgverlener heeft je geïnformeerd via de site van zijn/haar praktijk en/of een folder verkrijgbaar in de praktijk wat je kunt doen als je ontevreden bent over de geleverde zorg. Als je zorgverlener is aangesloten bij de Klachten- en geschillenregeling Paramedici geldt de volgende procedure.


De eerste stap is een gesprek aangaan met je zorgverlener. Het is goed mogelijk dat die niet beseft dat je ontevreden bent en waarover. Er kan sprake zijn van een misverstand. Vaak leidt zo’n gesprek al tot een oplossing.

Het kan zijn dat een gesprek geen of niet voldoende oplossing biedt. Of er is een goede reden om geen gesprek aan te willen gaan. Dan kan je gebruik maken van de klachtenprocedure. De  Klachten- en geschillenregeling Paramedici, biedt je, mits je zorgverlener hierbij is aangesloten, een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Op de website van het klachtenloket paramedici vind je nadere informatie, het meldformulier en uitleg over de procedure. Kom je er niet uit of heb je nadere vragen, dan is het ook mogelijk om het klachtenloket via de mail of telefonisch te benaderen.


Voor vragen of meer informatie: e: info@klachtenloketparamedici.nl   t: 030 310 09 29 (bereikbaar van ma t/m vr 9.00 tot 12.30 uur)