Achtergronden en tarieven


De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt. 


Mijn reis in de wereld van beweging begon met een opleiding klassiek- en jazzdans aan de Fontys dansacademie in Tilburg, die ik in 1995 succesvol afrondde. Na jarenlang intensief bezig te zijn geweest met bewegen en het menselijk bewegingsapparaat, ontstond mijn fascinatie voor de diversiteit in beweging bij verschillende mensen.Deze fascinatie leidde mij naar de opleiding oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht, waar ik in 2003 ben afgestudeerd. Mijn blijvende interesse in het bewegingsapparaat en mogelijke klachten motiveert me om regelmatig bijscholingen te volgen. Mijn expertise omvat onder andere motorisch leren, ontspanningstechnieken, overspanning en burn out, chronische pijn, brein en stemming, basistraining ACT, stress en burn-out, driedimensionale behandeling van de wervelkolom, scoliose, osteoporose, slaapoefentherapie en de RGM methode, dansante coaching en overgangs oefentherapie. Ontdek de passie en toewijding waarmee ik mijn kennis vergaar en toepas om jou te helpen. Samen werken we aan een gezond en bewust bewegingspatroon. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.


Als ervaren oefentherapeut Cesar, RGM therapeut en slaapoefentherapeut in de praktijk, bied ik daarnaast gespecialiseerde zorg aan mensen met Parkinson op de dagbehandeling Parkinson in woon en zorgcentrum de Zeven Bronnen. Daarnaast deel ik mijn passie als docent klassiek en jazzdans. Mijn toewijding aan continue professionele groei wordt weerspiegeld in regelmatige aanvullende opleidingen. In mijn praktijk, waar ik tevens groepslessen oefentherapie in het bos geef, staat de patiënt centraal. Mijn kracht ligt in het nemen van de tijd voor elke individuele patiënt, waarbij we samen een behandelplan opstellen dat perfect aansluit op de dagelijkse bezigheden, waaronder werk en hobby's. Mijn zorg stem ik af op jouw persoonlijke situatie, en door goed te luisteren naar jouw wensen en doelen streven we naar het verminderen, opheffen en voorkomen van klachten. Ontdek de holistische benadering van gezondheid en welzijn die ik bied, en laten we samen werken aan een gezonder en gelukkiger leven. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.Wat levert oefentherapie je op?

 • Grip op jouw klachten
 • Natuurlijk bewegen
 • een gezonde houding
 • soepelheid en balans
 • een betere conditie
 • meer energie
 • minder pijn
 • beter slapen


Beroepsvereninging VvOCM

Op de website oefentherapie van de VvOCM vindt u actuele informatie over oefentherapie tevens vindt u er handige folders en flyers met additionele informatie.

www.oefentherapie.nl


Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging                                                                              "Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en                                                                               Mensendieck" (VvOCM).

Tarieven en vergoedingen 2024


Oefentherapie:

Eerste afspraak (60 minuten voor intake + onderzoek): € 80,-

30 minuten behandeling:                € 40,-

60 minuten behandeling:                € 80,-

groeps les oefentherapie in het bos  € 6,-

10 groepslessen in het bos              € 50,-


RGM therapie

30 minuten behandeling RGM:        € 40,-

60 minuten behandeling RGM:        € 80,-


Dansante coaching:

30 minuten dansante coaching:      € 40,-

60 minuten dansante coaching:      € 80,-


Slaapoefentherapie

30 minuten slaapoefentherapie:     € 40,-

60 minuten slaapoefentherapie:     € 80,-


Behandeling na 18 uur:   

30 minuten                                  € 48,-

60 minuten                                  € 88,-


Toeslag op behandeling aan huis:  € 20,-

Verslaglegging aan derden:          € 40,-

Verzuim tarief:                            € 40,-U ontvangt een behandeling op maat die u verdient.

Voor mij is ieder mens uniek. Elke behandeling is op ieder individueel mens afgestemd. Ieder mens leeft, beweegt, doet en denkt anders. Persoonlijke behoefte staan bij mij voorop en daarom lever ik zorg op maat.


Sinds 2019 heb ik niet meer met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Als oefentherapeut Cesar sta ik geregistreerd in het kwaliteitsregister en ben ik lid van de beroepsberoep VvOCM en lever ik kwalitatieve goede zorg. U kunt bij uw verzekeraar navragen of mijn praktijk een contract heeft en hoeveel er vergoed wordt. Een zorgverzekeraar vergoed een behandeling van 30 minuten.


U krijgt een nota van uw behandelingen. Deze nota kunt u bij uw zorgverzekeraar indienen. Bij de verzekering waarmee ik een contract heb afgesloten gaat de rekening rechtsstreeks naar uw verzekeraar. Afhankelijk van uw zorgverzekering (natura- of restitutie polis en welke aanvullende verzekering u heeft) wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. De nota ontvangt u bij voorkeur via de mail.


Behandelingen zijn alleen op afspraak.

Afspraken die niet 24 uur van te voren worden afgezegd worden bij u in rekening gebracht.             

Specialismen

 • Ontspanningstechnieken en ademhaling


 • Psychosomatische klachten


 • Stress gerelateerde klachten zoals burn-out en overspanning


 • Driedimensionale behandeling van een scoliose (kinderen en volwassenen)


 • Neurologische problemen (ischias, hernia, restklachten na cva, NAH, MS, parkinson(isme), PCS)
 • Pijnklachten


 • Hoofdpijn klachten (spier spanningshoofdpijn, migraine, gespannen nek, gezicht en hoofd)


 • Overgangsklachten


 • Slaapproblemen
 • Rugklachten
 • Klachten van arm, nek, schouder (KANS)
 • Houdingscorrecties
 • Klachten van knie, voet en heup
 • Problemen met lopen
 • Klachten van het bekken
 • Klachten als gevolg van reuma, artrose, osteoporose


Openingstijden Praktijk


maandag

dinsdag

donderdag

vrijdag


Voor afspraken kunt u terecht op:


    Tel: 06-13492729

    Mail: info@wendyindebraak.nl


Tijdens een behandeling neem ik de telefoon niet aan. Spreek dus altijd wat in of stuur een berichtje. 


Klik hier voor de adresgegevens.

Kwaliteitsregister


Ik ben geregisteerd in het Kwaliteitsregister Paramedici onder het nummer: 19905920894